Nicole & Poul in Jordanië

Glacier Perito Moreno

Vandaag is het dan eindelijk zover, Poul staat om 7u al te stuiteren in de hotelkamer, we gaan naar de gletsjer Perito Moreno!

Perito Moreno is 5 km breed, 60 meter hoog en schuift per dag ongeveer 40 cm op. De Perito Moreno is hiermee de grootst groeiende gletsjer ter wereld. Perito Moreno ligt in het Parque Nacional los Glaciares, dit park heeft 13 gletsjers en behoort hiermee met Antartica en Groenland tot het grootst met ijs bedekte gebied.

De afbrokkelende ijsschotsen belanden in het Lago Argentino en stromen via de Rio Santa Cruz naar de Atlantische oceaan.

Flink warm aankleden dus, want het kan nog best weleens koud Worden.

Om 8u opgehaald door de bus. Vanuit El Calafate (vernoemd naar de bes Calafate die hier vookomt) is het zo´n 80 km tot aan het Nationaal Park. Onderweg begint het ineens te sneeuwen, als we bij het park aankomen ligt er al een witte deken. We stappen op de boot om de zuidkant van de gletsjer te bekijken. Ondanks de sneeuw en de kou besluiten we op het dek te gaan staan.

De boot manouvreerd tussen de ijsschotsen door, als de boot af en toe een kleine ijsschots raakt krijg je een beetje een idee van wat voor hartverscheurend gevoel het moet zijn geweest op de Titanic.

Na de boot weer een stuk verder met de bus, naar de noordkant van de gletsjer. Hier treffen we mooi aangelegde paden en uitzichtbalkons aan.

Het is hier ijskoud maar hartverwarmend mooi. De grauwe kleuren tijdens de sneeuwbui, het gekraak van het ijs, de zon die evenlater voorzichtig doorkomt en de gletsjer blauw kleurt. Veel foto´s geschoten maar ook veel momenten gewoon staan kijken zonder nog een woord te zeggen, volop genieten van dit natuurschoon!

Zojuist terug in het hotel opgewarmd mete en warme chocolademelk met rum. Morgen hebben we voor twee dagen een huurauto. We rijden naar El Chalten, over de beroemde Ruta 40! (ja, de route die Che heeft afgelegd met z´n motor) Na een overnachting keren we woensdag weer terug in El Calafate om donderdag vanuit hier weer verder te vliegen naar Bariloche.

Groeten

Poul en Nicole

Reacties

Reacties

Pauline

Dit is pas echt indrukwekkend! Wat een prachtige reis moet het zijn. De sfeerimpressies geven in elk geval weer dat het schitterend is daar. Nicole, hopelijk ben je weer helemaal opgeknapt inmiddels.

Al dat ijs! Waauw! Ik kan me voorstellen dat jullie wel een warme choc met rum kunnen gebruiken af en toe, haha! Laat het jullie maar goed gaan daar en geniet ervan.

Groetjes Pauline

Esther

Hoi Nicole en Poul, super dat jullie ons zo op de hoogte houden. Ik zie op de foto's een steeds minder zieke Nicole of verbeeld ik me dat maar. Jullie hebben een super reis gepland en ik zie fantastische foto's. Keep us posted! Veel liefs en nog heel veel plezier, Esther

Roel en Lia

Als wij jullie verhalen lezen en de foto's zien, herkennen wij dingen die wij in IJsland hebben gezien.
Maar ik geloof dat dit grootser is.
Wij blijven jullie aandachtig volgen en wachten in spanning op de nieuwe berichten.

Veel plezier en geniet ervan

martine en martijn

Wat een mooie foto's. Indrukwekkend die foto's van de gletsjer.
We vinden het heel leuk om jullie verhalen te lezen. Fijn dat het nu allemaal goed gaat. Het begin was wel even stressvol. We hebben het er veel over gehad. Zullen ze weg zijn? Gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Veel plezier de komende tijd en geniet van de mooie natuur!

Groetjes,
Martine en Martijn

Tim

Hoi avonturiers,

het blijft heetlijk om jullie verhalen te lezen en jullie foto's te bekijken. Maar ik heb ook wat nieuws. Poul je moet 8-11-09 vrij houdenm want ik heb kaartjes voor FC Utrecht - sc Heerenveen gewonnen!

Oh ja, de weeën zijn vandaag begonnen:)
Dat op Bang z'n verjaardag!

Ik laat later wel weer meer horen!

Groeten
Tim

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!