Nicole & Poul in Jordanië

Wadi Musa en betoverend Petra

Op maandag gaan we met een busje van ons hotel terug naar het internationale vliegveld, daar kunnen we onze huurauto ophalen. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we onze rode Toyota Yaris. Bij het inladen van de bagage ontdekken we dat de kofferbak niet geopend kan worden, nogal onhandig met twee grote rugzakken. Op een latere bestemming van onze reis kunnen we ons autootje omruilen voor een andere auto. Nog een minpunt is de lege tank, het schijnt hier gebruikelijk te zijn dat je je auto met een lege tank weer inlevert. Dus nog even paniek of we snel een tankstation kunnen vinden, wat gelukkig op tijd lukt.

Het zoeken van de weg gaat gelukkig redelijk goed af, er zijn maar 3 grote wegen :-).  Volgens de boekjes bereiken we in 2uur tijd de plek van bestemming, Wadi Musa. In praktijk wordt dit een rit van bijna 5 uur! Het is een enorme klim voor ons autootje. Aangekomen in Wadi Musa checken we in bij ons fantastische hotel met uitzicht over de bergen van Petra, waar de verborgen stad ligt weggestopt.

De volgende dag klinkt om 5.30u de wekker, ontbijten, en de bergschoenen aan voor de grote tocht naar Petra. Na een tocht van 2 km door een kloof ( The Siq) die soms maar 2m breed is en 200m hoog kom je uiteindelijk op een betoverende plek uit, the Treasury of Petra. Gebouwd door de Nabateeers, 8 voor Christus woonden hier zo'n 30.000 mensen. In 1812 werd Petra ontdekt door een Zwitser. Men denkt op dit moment pas 15% van de oude stad opgegraven te hebben. Vandaar dat je op een aantal plaatsen archeologen hard aan het werk ziet in de brandende zon.

Doordat we in alle vroegte uit de veren zijn lukt het de Treasury bijna zonder toeristen op de foto te krijgen. Daarbij kleurt de Treasury bij het ochtendgloren nog mooi rood, aangezien hij dan nog niet volledig in de felle zon staat.

We kiezen in Petra de minst voordehand liggende route, het wordt een enorme klim om bovenop de heuvels uit te komen met uitzicht over de hele stad, prachtig. Af en toe even een korte pauze om weer op adem te komen. Begin van de middag komen we (vooral Nicole

Wink
)  met een kop als een tomaat van de inspanning weer terug in ons hotel. Alwaar we een heerlijke duik in het zwembad nemen.

De volgende dag checken we uit en zoeken we ons volgende hotel op. Beetje armoedig maar wel lekker goeiekoop! Vanmiddag en vanavond nogmaals terug naar Petra, er is nog zoveel meer moois te zien dat het zeker de moeite waard is om terug te keren. Vanavond naar Petra by Night. Een tocht van 2 uur door de kloof naar Petra, verlicht met kaarsen en lampionnen, moet een bijzondere ervaring zijn.

Foto's volgen later, deze pc kent helaas geen USBpoortje :-)

Groetjes Poul en Nicole 

Reacties

Reacties

Martijn

Ik kijk nu al uit naar de foto's by Night. Lijkt me een aparte ervaring. Zo in een door kaarslicht verlichte kloof rondlopen.

Roel en Lia

Nicole en Poul een hele fijne tijd en geniet ervan.
Wij blijven jullie volgen

Ad en Hanna

Lieve Nicole en Poul. We kijken uit naar de foto's van Petra.Vooral de wandeling van vanavond door de kloof zal zeer mooi zijn denk ik. Geniet ervan Lieve groet . pa en ma

Diana

He Nicole en poul,

Ook ik ben benieuwd naar de foto's. Dat moet echt machtig mooi zijn alles bij night te zien.

Geniet er van jongens.

Gr. Diana

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!